skip to Main Content
 +31(0)10-4421999 info@clnl.nl naar onze portal

Budgetproof investeren in digitale schoolborden

AAEAAQAAAAAAAATiAAAAJDlmY2QzMTVhLTczZTctNGJhNS04YzRjLTQzNjQ2Njg5NGUyOQNieuwsgierig als we zijn naar de IT-markt van morgen kijken we graag naar verschillende segmenten eindgebruikers. Zo bezocht Computer Lease Nederland de IPON 2016.

Wat hebben we gezien?
Digitalisering in het onderwijs is een veelbesproken onderwerp in onze landelijke politiek. We zien veel lesprogramma’s voor digitale schoolborden en oplossingen voor de vervanger van het krijtbord.

Achterblijven is in ieder geval geen optie!
Sinds de intrede van de digitale schoolborden is voor veel scholen de eerste vervangingsvraag in zicht. In sommige gevallen gepland, in andere situaties is de klant toch eerder toe aan vervanging dan gedacht.

Wat te doen met de oude borden en technologie? Gaan we al over op het nieuwste, of houden we nog enkele jaren vast aan het bekende, inclusief het bijbehorende lesprogramma? Hoe houden we het binnen budget? Het liefst zonder aanbesteding, want dat kost zoveel tijd.

Budgetten bewaken met behulp van operational lease
Door samen met uw klant te kijken naar de huidige situatie kunt u in samenwerking met een leasemaatschappij een uitbreiding- of vervangingsplan samenstellen. Een die toekomst- en budgetbestendig is. Kenmerkend is daarbij: Uw factuur voor hardware en installatie is zo snel betaald, de klant spreid haar uitgaven over meerdere jaarbudgetten en de onderhoudsrelatie ligt tussen u en de klant.

Hoe gaat dat dan als we moeten/willen vervangen?
Richting het einde van de leaseperiode kunt u met de klant bepalen wat het beste is in zijn/haar situatie. Overname van apparatuur, doorhuren in afwachting op de nieuwste apparatuur, of u levert de apparatuur terug en vervangt direct in een nieuw contract.

Maar hoe zit dat dan met aanbesteden?
Aanbesteden hoeft niet aan de orde te zijn zo lang de totale som van huurstromen lager is dan € 209.000. Het besluit om wel of niet aan te besteden ligt echter bij uw klant.

Vragen over deze blog? Neem gerust contact op met de auteur: Steven van Raffe. Hij is een van onze Partner Managers en is te bereiken op steven@clnl.nl of 06-15260345.

×Close search
Zoeken