skip to Main Content
 +31(0)10-4421999 info@clnl.nl naar onze portal

In 2015 ruim 34% meer leasing in ICT-apparatuur

stijgingRegelmatig horen we van ICT-leveranciers dat zij geen leases aanbieden aan hun relaties. Als we vragen waarom, dan is het antwoord heel eenvoudig: “Onze klanten leasen niet”. Is dat bij u ook het geval? Graag leggen wij u uit waarom wij denken dat u toch leasing zou kunnen aanbieden.

Jaarlijks onderzoekt de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) de lease markt. De marktcijfers 2015 (klik hier) zijn inmiddels bekend en hieruit zijn onder meer deze zaken naar voren gekomen:

  • In 2015 werd in Nederland voor ongeveer €4 miljard geïnvesteerd in ICT-apparatuur (bron: pagina 50 van CBS)
  • Hiervan is er in 2015 voor €750 miljoen aan leasecontracten gesloten, in 2014 was dit €557 miljoen
  • 50% van deze leasecontracten is afgesloten bij het (lokale) bankkantoor
  • Maar liefst 82% van alle leasecontracten werd afgesloten in het MKB

Wat kunnen we uit deze cijfers concluderen? Onder meer dat er in 2015 ruim 34% meer leasecontracten (in volume) zijn afgesloten dan in 2014. Er bestaat dus gerede kans dat uw relatie op de een of andere manier een leasecontract sluit voor de investering die hij bij u wil plegen. Als dat niet via u loopt, dan heeft u daar geen extra voordeel bij. Immers, de betaaltermijn blijft zoals hij is, u kunt uw marge niet beschermen en herhalingsverkopen kunnen niet gebudgetteerd worden. Dit kan wel als u de lease aanbiedt.

Door met een leasemaatschappij te gaan samenwerken kunt u de leasemogelijkheid benoemen. Dit levert nauwelijks extra werk op en u verbreedt uw portfolio.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met de auteur, Robert Lasonder. Robert is Partner Manager bij CLN en bereikbaar op 06-15260346 en/of robert@clnl.nl.

×Close search
Zoeken