skip to Main Content
 +31(0)10-4421999 info@clnl.nl naar onze portal

Waarom leasing helpt bij budgettering en cashplanning?

cashEigenlijk vragen uw klanten niet naar lease. Uw klanten betalen altijd netjes op tijd, hebben budget voor hun ICT-behoefte en kopen daarom dus gewoon. Zomaar een aantal vaak gehoorde redenen waarom ICT-bedrijven kunnen denken dat een leasemogelijkheid niet interessant is.

Leasen heeft alles te maken met de inzetbaarheid van geld
Het runnen van een bedrijf is zoeken naar een continue balans tussen inkomsten en uitgaven. In de praktijk gaat dit echter niet altijd zoals uw klanten dat zouden willen. Om toch door te kunnen gaan met de bedrijfsactiviteiten worden verschillende middelen ingezet, denk hierbij aan een lening of andere vormen van krediet.

Een van de mogelijkheden is een leverancierskrediet. De klant wil betalen in termijnen of, wat we steeds meer tegen komen in de IT; As a Service oplossingen. Dan bent u als leverancier ineens aan zet. Ineens bent u aan zet en staat u voor de vraag waarvoor u uw financiële middelen in wilt zetten.

Waarom is het aanbieden van een operational lease dan een interessante optie voor u?
Bij een lease betaalt de leasemaatschappij uw factuur. Zij worden daarmee eigenaar van de middelen. Er zijn meerdere voordelen te bedenken als het gaat om beschikbaarheid van geld, bijvoorbeeld:

  • U bent verzekerd van (snelle) betaling.
  • De klant heeft geen piek in de cashplanning en kan eenvoudig budgetteren.

Niet bezit, maar toegang en gebruik staan centraal
We zien aan de As a Service oplossingen dat eigendom niet centraal staat voor de klant. Toegang tot en beschikken over is de behoefte waarin we willen voorzien. Door operational lease aan te bieden, in samenwerking met een leasemaatschappij, kunt u dat. Op die manier doet u waar u goed in bent, en de leasemaatschappij waar zij goed in is. Synergie is het resultaat.

En wat als er nieuwe apparatuur op de markt komt?
Richting het einde van een leasecontract heeft uw klant de keuze:

  • Direct vervangen. Uw klant levert de apparatuur in bij de leasemaatschappij, die op haar beurt het afvoeren van de apparatuur kan verzorgen;
  • Wachten op de nieuwste apparatuur. Uw klant kan de apparatuur, vaak tegen gereduceerd tarief, door huren.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Steven van Raffe heeft dit artikel geschreven. U kunt hem bereiken op 06-15260345 of steven@clnl.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

×Close search
Zoeken