skip to Main Content
 +31(0)10-4421999 info@clnl.nl naar onze portal

Zes beweegredenen van uw klant om te leasen

waaromAl eerder berichtten wij u over resellers die aangeven dat “klanten geld genoeg hebben en dus niet willen leasen.” Zomaar een reden die we horen. Hoewel er best klanten zijn die vanuit deze beweegreden niet leasen, zijn de “leasemotieven” voor klanten vaak divers van aard. Wanneer u overweegt Lease actief aan te bieden in het verkoopgesprek of op uw offerte creëert u (gespreks)ruimte. Voor u en uw klant.

Een aantal hoofdredenen waarom uw klant kan kiezen voor lease zijn:

  1. Liquiditeiten beschikbaar houden voor “core business”. Zeker met de huidige extreem lage rente stand is vreemd vermogen goedkoop verkrijgbaar. Zodoende is het eenvoudigweg makkelijker rendement op eigen vermogen te vergroten.
  2. Spreiding in Financieringsrisico. Door toetreding van Leasepartners bij uw klant komt er een extra financier aan boord. Afhankelijkheid van de huisbank neemt hierdoor af en zodoende ook haar prominente rol.
  3. Door een Leaseoplossing worden de kosten voor de komende jaren vooruit inzichtelijk. Makkelijk dus. De huurprijs is vast. Deze verandert niet.
  4. Geen financieel risico op bijvoorbeeld restwaarde. De verkoopprijs kan na gebruik erg tegenvallen. Een leasemaatschappij is hiervoor verantwoordelijk.
  5. Balansvoordelen: Door een operationele lease verandert de balans van uw klant niet in negatieve zin en blijven haar ratio’s, iets waar de bank naar kijkt, gelijk.
  6. Door het Lease-instrument wordt een klant min of meer verplicht op vooraf vastgestelde momenten te evalueren en te waarderen of de betreffende apparatuur voldoet. Hierdoor blijft de IT altijd up to date en wordt “downtime” geminimaliseerd.

Kortom, Leasevoorkeur is niet alleen gebaseerd op de cashpositie. Lease is gebruik, gemak en bovenal financieel aantrekkelijk. Daarom valt het van harte aan te bevelen.. Het kost u nauwelijks tijd en in het slechtste geval biedt u hetzelfde aan als uw concurrent.

Deze blog werd geschreven door Robert Lasonder, Partner Manager bij CLN en bereikbaar op 06-15260346 of robert@clnl.nl

×Close search
Zoeken